Oefenavond:

Iedere dinsdagavond oefenen wij van 19:00 t/m 21:00 onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten of oefentherapeuten Mensendieck. Het programma is afwisselend, de therapeuten rouleren en stemmen hun programma af op de diverse deelnemers.

Oefentherapie:

In de sportzaal, waarbij aandacht wordt besteed aan versoepeling en spierversterking, het strekken van de wervelkolom en ademhalingsoefeningen.

Sport- en/of speltherapie:

Waarbij vaak spelen gespeeld waarvoor de rug veel en goed gestrekt moet worden en voor de algemene conditie zoals volleybal of badminton.

Hydrotherapie:

In het zwembad, met verwarmd water en een beweegbare bodem, zodat er ruime mogelijkheden zijn voor een gevarieerde hydrotherapie.

groep 1 (low impact)

19:00 - 20:10 in het zwembad:
hydrotherapie

20:20 - 21:00 in de sportzaal:
oefentherapie

groep 2

19:00 - 20:10 in de sportzaal:
oefentherapie gevolgd door sport/speltherapie

20:15 - 21:00 in het zwembad:
hydrotherapie

Bijkomen en napraten:

Na het oefenen is er gelegenheid om in het restaurant van het revalidatiecentrum even bij te komen en napraten met mede leden en therapeuten. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Bewegen met Bechterew Sint Maartenskliniek app:

Om zelf thuis te oefenen is er door de Sint Maartenskliniek een app gemaakt "Bewegen met Bechterew Sint Maartenskliniek".

De app is gratis beschikbaar in zowel de App Store (iPhone) als de Google Play Store (Android), onder de naam ‘Bewegen met Bechterew Sint Maartenskliniek’, te herkennen aan het groene icoontje.

Voor meer informatie klik hier.