Wat is Axiale SpA (de ziekte van Bechterew):

Axiale Spondyloartritis (voorheen de ziekte van Bechterew) is een reumatische aandoening waarbij vooral de gewrichten van bekken, rug, heupen en knieën ontstoken raken. De ontsteking tast de randen van het gewricht aan, waardoor kraakbeen en later bot beschadigd raken. Het lichaam reageert daarop door het beschadigde kraakbeen te vervangen door bot. Uiteindelijk bestaan de gewrichten alleen maar uit bot. Bekken en rug kunnen dus helemaal stijf worden. 
pijnstrook

Van Axiale SpA (de ziekte van Bechterew) kun je niet genezen. Wel kan door een goede behandeling het ziekteproces aanmerkelijk worden vertraagd en kan het functioneren van iemand met Axiale SpA (de ziekte van Bechterew) verbeterd worden. Met medicatie kunnen de ontstekingen worden afgeremd en pijn en stijfheid worden bestreden. Door te bewegen en het volgen van groepsoefentherapie kan de beweeglijkheid verder worden bevorderd.

Het is ongelooflijk belangrijk voor iemand met Axiale SpA (de ziekte van Bechterew) om in beweging te blijven en gericht te oefenen. Hiermee blijft men (langer) beweeglijk en worden de spierkracht en de algemene conditie op peil gehouden. Ook leert men een goede houding aan. De wervelkolom moet in een goede houding en zoveel mogelijk in een gestrekte stand blijven.

In het volgende YouTube filmpje kunt u vernemen waarom Bechterew nu Axiale SpA wordt genoemd.
Klik op onderstaande link:

Van Bechterew naar Axiale SPA